Uradna spletna stran Občine Destrnik
T: 02 761 92 50 | F: 02 761 92 52 | E-POŠTA: obcina.destrnik@destrnik.si 

Javni razpisi in objave

razpisi

Vprašajte nas

Če imate kakšno vprašanje, pripombo, pobudo nam jo posredujte preko obrazca.
Vaš e-naslov:
Predmet:
Sporočilo:
ena plus ena je (število vpišite v spodnjo polje)

Povezave

PISO

 

lex

 

Placar-Elsbaherjev štok

Placar-Elsbaherjev štok
ELSBAHERJEV STOK PLACARElsbaherjev štok stoji na slemenu Placarskega vrha. Visokopritlična, podkletena stavba pravokotnega tlorisa, krita s strmo, dvokapno, čopasto opečno streho ima členjeno fasado. Fasado členijo okenske obrobe, profiliran podstrešni venec in poudarjene vogalne obrobe. Vhod v poslopje vodi preko stopnišča in verande. Nekoč bogato oblikovana veranda je bila zastekljena z barvnimi stekli. Zidanica ima tipično razporeditev vinogradniške stavbe: veliko obokano vinsko klet, stanovanjski del ter večji prostor, kjer je nekoč stala lesena preša.Stavba je primer bogate gosposke zidanice iz 19. stoletja. Njena vrednost je v ohranjeni zunanjščini in originalni notranjščini s kvalitetnim stavbnim pohištvom in posameznimi ohranjenimi detajli. Odlikuje jo tudi dominantni položaj na slemenu. Stavba ni naseljena.

Placar-Gomilno grobišče
V gozdu je slabo prepoznavna sploščena najverjetneje rimskodobna gomila. Gomila predstavlja arheološki terenski spomenik v prvotni legi.

Placar-Gomilno grobišče Janežovci

V gozdu je posamična, na vrhu delno že prekopana gomila premera 13 m in ohranjene višine ca 2 m, severovzhodno od nje pa še dve slabo prepoznavni manjši in nižji gomili. Gomile predstavljajo arheološki terenski spomenik v prvotni legi.

Placar-Gomilno grobišče Pejan

Na obronku severnega pobočja je v gozdu posamična rimskodobna gomila premera 5 m in višine 0,35 m. Gomila predstavlja arheološki terenski spomenik v prvotni legi.

Placar-Rimska gomila

V gozdu je posamična nepoškodovana verjetno rimskodobna gomila premera 10 m in višine ca 1,5 m. Gomila predstavlja arheološki terenski spomenik v prvotni legi.

Lešnikova (nekoč Vebrova) kapela

Stoji v Spodnjem Placarju ob cesti Ptuj-Destrnik. Zgrajena je iz opeke. V njej je Marija, presvetega srca, lepo okrašena, brez datuma postavitve. Je pa vsaj že iz stare Jugoslavije.

Severova ali Severjeva kapela
severjeva kapelaStoji v Placarju 28. Pred postavitvijo je tu stal »Grabarjev križ«. Na kapeli je napis: » V spomin srečne vrnitve iz ruskega in italijanskega bojišča. O Marija Sedem žalosti, resnična pomočnica v hudih, žalostnih in obupanih urah verne družine. Postavila 19. Traven 1919 os Anton in Margareta sever«. V kapeli je Marijin kip z mrtvim Jezusom v naročju. Spada med večje kapele in bi lahko sprejela do 20 ljudi.

Lokalne volitve 2018

lokalne-volitve2018banner

Uradne ure

Sprejem

Ponedeljek

od 08:00 do 12:00

Sreda

od 08:00 do 12:00

od 13:00 do 16:00

Petek

od 08:00 do 12:00

 

 

Referenti

Ponedeljek

od 08:00 do 12:00

Sreda

od 08:00 do 12:00

od 13:00 do 16:00

Petek

od 08:00 do 12:00

 

 

Dogodki

    Prijava zaposleni    Zapomni si me